Privé rondreis Wine & Dine Libanon
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Verrassend goede wijnen proeven
Befaamde Libanese keuken
Beiroet
Verblijf in een 3, 4 of 5 sterren hotel
Algemeen
Beiroet is een uitstekend uitgangspunt om Libanon te ontdekken. Er is zoveel te zien en te doen dat je echt keuzes moet maken met welke doel je naar Libanon reist.
Blijf je in Beiroet om (taxfree!) te winkelen en te genieten van deze bruisende stad of ben je geïnteresseerd in de vroegere beschavingen en de indrukwekkende cultuurschatten? Voor de liefhebbers van gastronomie is er een speciale reis samengesteld die je laat kennismaken met de befaamde Libanese keuken. Uiteraard kun je ook de verschillende arrangementen combineren. We maken graag een reisvoorstel op maat voor je, afgestemd op jouw wensen. Klik hier voor onze contactgegevens.
Hoogtepunten
• Bezoek aan een wijnhuis in de Bekaa vallei
• Gastronomisch diner in een Libanees restaurant
• Beiroet
• Kook workshop Libanese keuken (optioneel)
Vluchtinformatie
Je vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Beiroet en v.v.
Hotels
3*: Gems Hotel
4*: Hotel The Parisien Plaza
4*+: Hotel Warwick Palm Beach
5*: Hotel Radisson SAS Blue Martinez

Indien de genoemde hotels niet meer beschikbaar zijn, wordt er een gelijkwaardig hotel vastgelegd. De definitieve hotelnaam staat op de boekingsbevestiging.
Dagprogramma
Dag 1: aankomst in Beiroet
Je vliegt 's middags naar Beiroet waar je begin van de avond aankomt. De privé transfer brengt je naar het geboekte hotel in het centrum van Beiroet.
Dag 2: bezoek aan wijnhuizen
Na een stevig ontbijt wordt je door de gids met chauffeur opgehaald voor een schitterende route door de Bekaa vallei. Verschillende wijnhuizen worden bezocht zodat je een goed beeld krijgt van de wijnbouw in Libanon. Uiteraard breng je ook een bezoek aan de grootste wijnproducent van Libanon: Ksara.
Onderweg doe je veel indrukken op van het landschap en de dorpjes waar je doorheen rijdt.
Na terugkomst in Beiroet is er voldoende tijd om even te rusten. 's Avonds wachten de Libanese specialiteiten om geproefd te worden tijdens een gastronomisch diner in een restaurant. Uiteraard met bijpassende Libanese wijnen!
Dag 3: Beiroet en terugreis
Vandaag de hele dag om Beiroet te verkennen. Lekker slenteren over de Corniche, de wandelpromenade langs de kust of door Hamra street. Als je de optionele kook workshop hebt bijgeboekt wordt je rond lunchtijd verwacht voor een doe-het-zelf lunch. Uiteraard geen broodje kaas met melk maar heerlijke, voedzame en gezonde Libanese lekkernijen.
Daarna lekker luieren of even shoppen. Niet voor niets wordt Beiroet ook wel het 'Parijs van het Midden-Oosten' genoemd. Vooral in het nieuwe centrum vind je in de Beirut Soukh talrijke winkels van de bekende modehuizen. Bovendien is alles hier tax-free.
Aan het eind van de middag is er een transfer geregeld terug naar de luchthaven. Of verleng je nog een paar nachtjes?
Goed om te weten
Op aanvraag kun je tevens op donderdag in Beiroet aankomen. Dan kun je op zondag met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. Hierdoor wordt dit arrangement met één extra nacht verlengd en wijzigt de prijs. Wij staan ter beschikking via: info@isropa.nl of 088 - 1900 300, om dit voor je aan te passen.
Inbegrepen
Inclusief
Retourvlucht Amsterdam - Beiroet
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Airconditioned minibus/taxi tijdens de excursies
• 2 nachten verblijf in het genoemde hotel in de gekozen categorie o.b.v. logies/ontbijt
• Een Engelstalige gids (dag 2 en 3)
• Entreegelden van de genoemde bezienswaardigheden
• Gastronomisch diner in Beiroet op de 2e avond
• Diensten van onze lokale agent in Libanon
Exclusief
Lunches
• Diner op de eerste avond
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien voor gids, chauffeur en bedienend personeel
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten
Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.
Libanon
Het huidige Libanese grondgebied was gedurende duizenden jaren de thuisbasis van een groot aantal beschavingen en culturen. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Feniciërs, veroverd en bezet door de Assyriërs, de Perzen, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Kruisvaarders, de Ottomaanse Turken en de Fransen. De Libanese cultuur is door de millennia heen beïnvloed geweest door deze verschillende volkeren.
Libanon beslaat ongeveer 600 m², grenst in het westen aan de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van ca. 225 km. Ten noorden en oosten van het land ligt Syrië en in het zuiden grenst het aan Israël. Parallel met de vlakke kuststrook ligt het Libanongebergte. Met ruim 3 km is de Qurnat as Sawda de hoogste berg. Hier kan ’s winters zelfs geskied worden.

De bevolking van Libanon, samengesteld uit verschillende etnische en religieuze groeperingen, heeft bijgedragen aan de befaamde Libanese keuken. Deze wordt beschouwd als de beste en meest verfijnde van het Midden-Oosten. Bekende gerechten uit de Libanese keuken zijn taboulé, hoummous en falafel en de knoflooksaus toum, die samen met de mezze (allerlei kleine gerechten) wordt opgediend.

De Libanese samenleving is modern en vergelijkbaar met bepaalde culturen van het Europese Middellandse Zeegebied. Het land heeft altijd opengestaan voor modernisering onder Europese en vooral Franse invloed. Libanon wordt vaak beschouwd als de toegangspoort van Europa naar West-Azië maar ook in Azië als de poort naar de westerse wereld. De bevolking van Libanon staat in het Midden-Oosten bekend om haar handelsgeest en is hoog opgeleid.
De officiële taal is Arabisch. Daarnaast wordt er ook Frans en in mindere mate Engels gesproken.

Bekende archeologische opgravingen zijn te vinden in Anjar, Byblos, Baalbek en de tempel van Echmoun. Daarnaast worden Deir-el-Qamar en Beiteddine in het Choufgebergte, Bcharreh, de Qadishavallei en de inmiddels beschermde ceders bezocht.

In de hoofdstad Beiroet is een nieuw centrum herrezen na de oorlog in 2006 tussen Hezbollah en Israël. Beiroet is één van de drie historische steden naast Sidon en Tyrus. Het biedt talrijke restaurants, café’s en winkels en een bruisend nachtleven. Het prijspeil ligt iets lager dan bij ons o.a. vanwege het ontbreken van een belastingstelsel.
In tegenstelling tot het imago is Libanon een relatief veilige bestemming. De bevolking is zeer divers en is tolerant naar andersgezinden. De sfeer is er relaxed en een plezierige mix tussen het Midden-Oosten en de Mediterrane landen. Echt onvergelijkbaar en uniek!